Web Page Creator

De Den

groene uitvaartkist van HollandsHout

Massief Nederlands grenenhout

De Beuk

groene uitvaartkist van HollandsHout

Massief Nederlands beukenhout

De Populier

groene uitvaartkist van HollandsHout

Massief Nederlands populierenhout

Strooiurn

groene urn van HollandsHout

Massief Nederlands Beuken & Grenen

Het verhaal van de Groene Uitvaartkisten

een samenwerkingsverband van Staatsbosbeheer en DZU Uitvaartkisten

Start van het project

Staatsbosbeheer heeft samen met Monuta en DZU Uitvaartkisten in 2008 de Groene uitvaartkist ontwikkeld. Een bijzonder concept, waarmee we mens en natuur dichter bij elkaar brengen. Kiest u voor deze kist? Dan investeert u in onze natuur. Staatsbosbeheer plant voor elke kist een nieuwe boom. De nabestaanden krijgen hiervan een certificaat. Met het planten van de boom krijgt duurzaamheid een extra betekenis: een symbool van leven om na te laten aan de wereld. Staatsbosbeheer ontvangt daarnaast automatisch een gift van € 50,- voor elke geleverde Groene uitvaartkist. Dit bedrag is voor het beheer van de natuurgebieden.


Groene urnen
Wilt u een milieuvriendelijke asbestemming, dan kunt u kiezen voor een Groene urn. Naast dat deze urnen gemaakt zijn van Hollands hout uit duurzaam beheerde bossen van Staatsbosbeheer zijn deze urnen ook biologisch afbreekbaar. Na verloop van tijd vergaat de urn weer en wordt opgenomen in de aarde. Staatsbosbeheer ontvangt een gift van € 25,- voor elke geleverde Groene urn. Dit bedrag is voor het beheer van de natuurgebieden.

Beuk, Den en Populier

Het ontwerp van de kisten en urnen is origineel en eenvoudig. Ze zijn gemaakt van Hollands hout uit bossen van Staatsbosbeheer. Het hout is onbehandeld en van goede kwaliteit. Ook hebben de beuken en grenen kisten en urnen het FSC®- keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het hout uit goed beheerd bos komt. De levenstekening van de boom is terug te zien in de houtstructuur en geeft een warme uitstraling. Het hout is onbehandeld en van goede kwaliteit.

 

Er zijn drie verschillende kistmodellen;

De Den - een massief inlands grenen grafkist

De Beuk - een massief inlands beuken grafkist

De Populier - een massief inlands populieren grafkist


De laatste is ook als opbaarplank te gebruiken. De urn is verkrijgbaar in Den en Beuk. Zowel de deksels van de Den en Beuk kisten als urnen hebben een bijzondere puzzelsluiting. 


Brochure

Bekijk de Brochure Groene uitvaartkisten en -urnen van Hollands hout voor meer details en foto’s van de kisten en urnen.

Adviesprijzen
Bekijk hier de adviesprijslijst voor onze Groene uitvaartkisten en -urnen.

Verkrijgbaarheid Groene Uitvaartkisten en Urnen

De kisten en urnen zijn verkrijgbaar via DZU Uitvaartkisten in Apeldoorn: +31 (0)55 – 521 29 56 | info@dzu.nl | www.dzu.nl 

Over Staatsbosbeheer

Duurzaam bosbeheer

Staatsbosbeheer produceert al meer dan 100 jaar hout. Door de bossen vakkundig duurzaam te beheren is houtproductie mogelijk op een manier waarbij de bossen voor de toekomstige generaties behouden blijven. De bossen van Staatsbosbeheer hebben het FSC®-keurmerk. Er wordt nooit meer gekapt dan er per jaar bijgroeit. Staatsbosbeheer beheert 95.000 ha bos. Dat is ongeveer 27 % van de bossen in Nederland.


Houtgebruik in Nederland 
Elke Nederlander gebruikt gemiddeld 1 m3 hout per jaar. Het meeste hout dat wij gebruiken, komt uit het buitenland. Slechts 10 procent komt uit Nederlandse bossen. Staatsbosbeheer wil het bewustzijn vergroten dat houtproductie in Nederland duurzaam en verantwoord is en past bij een biobased economy. Staatsbosbeheer verkoopt het hout onder het label Hollands hout.


.

Brochure Groene uitvaartkisten & Urnen

Hieronder bladert u door de speciale folder van de Groene uitvaartkisten en urnen